kerstman

10x Netflix en kerst: mijn tips voor films, series en documentaires.

’tis the Season!’

Langzamerhand naderen de kerstdagen en meer en meer zie je de gezellige kerstdecoratie verschijnen. Het is bijna kerst! Al zal het dit jaar anders dan anders zijn, met warme chocolademelk en een kerstfilm of -serie, kan je nog steeds heel goed de tijd doorkomen. In deze blog vind je mijn tips welke klassiekers en nieuwe releases je momenteel op Netflix kunt vinden én welke er binnenkort op Netflix verschijnen!

kerstman
In deze blog vind je mijn tips voor Netflix tijdens de feestdagen!

1. Sterspelers in een kerstdorp: The Christmas Chronicles pt 2

Deze kerstfilm is er één met het klassieke thema ‘red kerst’. Het speelt zich af in een prachtig vredig kerstdorp waar de kerstman en zijn vrouw wonen. Deze rollen worden met verve vertolkt door Kurt Russel en Goldie Hawn. Alles lijkt voorspoedig te gaan totdat een kerst-elf roet in het eten gooit. Of het nog op tijd gaat lukken om kerst te redden? Je kunt het zien in deze heerlijke feelgood film.

2. Dan ook nog even terugkijken: deel 1 van The Chrismas Chronicles

Goed nieuws voor als je The Christmas Chronicles part 2 leuk vindt: deel 1 staat ook nog op Netflix! De films zijn prima los van elkaar te bekijken. In deel 1 waarin de kerstman ook door Kurt Russel wordt gespeeld, botsen twee kinderen op een nacht tegen de kerstslee aan en doen ze er vervolgens alles aan om, jawel, kerst te redden.

kerstboom verlicht netflix
De kerstsfeer komt helemaal terug in deze films

3. De Nederlandse editie: De familie Claus

Een Nederlandse toevoeging aan de feelgood films is De familie Claus. Deze film is binnenkort te zien op Netflix. Het verhaal speelt zich af rondom een jongen van wie zijn vader overleden is op kerstavond. Sindsdien haat hij kerst. Hij ontdekt echter dat zijn opa de kerstman is en dat zijn familie daarmee een belangrijke rol speelt tijdens kerst. Of hij ooit zijn haat voor kerst opzij kan gaan zetten om de familietraditie voort te zetten? Je gaat het zien in deze film.

4. Een Duitse serie: UberWeinachten

Naar deze serie kijk ik vooral erg uit. UberWeinachten gaat over de niet zo succesvolle muzikant Basti die de kerstdagen bij zijn familie gaat doorbrengen. Daar aangekomen blijkt zijn broer het met zijn ex aangelegd te hebben en heeft Basti het nakijken. Met heerlijke cynische humor geeft deze serie je een inkijkje in het leven van Basti en de grote vraag is natuurlijk of het nog een leuke kerst voor hem zal gaan worden.

5. Een klassieker: The Polar Express

De animatiefilm The Polar Express is mijn favoriete kerst animatiefilm. Het verhaal wat draait om een jongetje wat niet in de kerstman gelooft, maar hem nu toch gaat ontmoeten doordat hij ’s nachts opstapt op de grote trein Polar Express. Met een mooie rol voor Tom Hanks als conducteur biedt deze film veel magische momenten. De film staat weer op Netflix en is een aanrader als je wat kerstsfeer in huis wilt halen.

netflix kerst films
Gezellig films kijken tijdens de feestdagen

6. Om in 2020 thema te blijven: the Grinch

Je kunt dan misschien wel wegdromen bij een aantal heerlijke feelgood kerstfilms, de realiteit is natuurlijk wat minder leuk: door de maatregelen dit jaar zullen een hoop mensen de kerstdagen niet met hun hele familie kunnen vieren. Het deed mij al snel denken aan het kerstverhaal The Grinch. Dit verhaal gaat over een lelijk groen monster wat hoog in de bergen woont en kerst wil stelen van het volkje The Who, simpelweg omdat hij kerst haat. Het lukt hem nog ook…of zal het in de film uiteindelijk toch goed komen?

7. De documentaire Dance dreams: hot chocolate nutcracker

Deze documentaire is een heerlijke mix van dans en kerst! De dansers worden gevolgd naar de jaarlijkse opvoering van de notenkraker, maar dan de versie gemaakt door Debbie Allen. Houd je van dansfilms, documentaires gemixt met een flinke dosis kerst? Dan is dit een aanrader om de kerstdagen mee door te komen.

8. Geen kerst, maar wel leuk: PROM

Een beetje in het verlengde van tip 7 is deze film: PROM! Het is eigenlijk geen kerstfilm, maar hij komt binnenkort uit en heeft echt een sterrencast! Nicole Kidman, Meryl Streep, James Cordon en Kerry Washington spelen onder andere een rol in deze musicalfilm waarin ze ervoor zorgen dat scholiere Emma alsnog een echt bal krijgt.

9. Mijn eigen favoriet: The Holiday

De film The Holiday is inmiddels ook een klassieker. Het is een van mijn favorieten en ik ben dan ook blij om te zien dat deze op Netflix staat. Twee vrouwen met verschillende problemen in hun levens besluiten om tijdelijk te wisselen van huis. Hierdoor ontmoeten ze respectievelijk Jude Law en Jack Black die hun levens op hun kop zetten. Dan komt er die onvermijdelijke keuze: gaan ze terug naar hun oude leven…of gaan ze verder?

kerstverlichting

10. Een kijkje achter de schermen: The holiday movies that made us

Ten slotte nog een tip voor als je maar niet uitgekeken raakt op kerstfilms. Wil je graag een documentaire bekijken waarin je van alles te weten komt over bekende kerstfilms? Dan is deze docu een aanrader. Van weetjes over A nightmare before Christmas tot aan Elf het komt allemaal voorbij in deze documentaire.

Dit waren mijn tien tips voor films, series en documentaires om te kijken tijdens de feestdagen. Mis jij nog jouw ultieme tip in dit lijstje? Laat het weten via een reactie onder deze blog of via de social media!

Wil je dit lijstje op Pinterest bewaren? Leuk! Je kunt er deze afbeelding voor gebruiken:

2 antwoorden
  1. Yaika
    Yaika zegt:

    Oeh, ik ben dol op kerstfilms. Ik ben zelf stiekem in oktober al begonnen met het kijken van kerstfilms. Ik vond persoonlijk het tweede deel van de Princess Switch erg leuk. Daarnaast kan voor mij persoonlijk Love Actually ook niet ontbreken :).

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.