boulevard Salerno

Salerno, stad tussen de bergen en de zee.

Voor een weekje was ik in Salerno, een stad in het zuiden van Italië. De stad ligt aan zee, wat een heel mooi uitzicht biedt zodra je ’s ochtends langs de Lungomare Trieste, de boulevard, wandelt. Ook is de stad omringd door heuvels en bergen, wat ook een heel mooi uitzicht geeft, waar je ook heenkijkt! Tenzij het bewolkt is natuurlijk, of nog erger: de hele dag regent… Op dat soort dagen kun je het beste maar uitgebreid gaan lunchen, waarvoor er veel mogelijkheden in de stad zijn. En daarnaast kan je op dat soort dagen het beste de musea bezoeken, of de ‘Duomo di S. Matteo’ midden in de stad welke al dateert uit de 11e eeuw!

Een van mijn favoriete activiteiten was om elke ochtend na mijn ontbijt nog even een koffie te gaan drinken bij een bar in de grote winkelstraat. Italianen ontbijten met een espresso en een zoet broodje (cornetti of brioche) reden dat het barretje ook rond half negen in de ochtend al vol stond met mensen! De bediening maakte van elke macchiato die ik bestelde een feestje en maakte ondertussen geintjes die ik maar half kon volgen. De man achter de bar zei dat hij geen Engels sprak en ik zei dat ik in Salerno was voor een taalcursus en hem en de anderen maar deels kon volgen. Van alles wat hij zei was dit ongeveer het enige wat ik heb verstaan. Aan het einde van de week, tijdens mijn laatste macchiato van de week, kletste hij weer tegen mij en tegen twee andere vrouwen waarvan op gegeven moment een naar mij toe liep en zei ‘he can speak English, he does’ …ahahaha, ok!..De man zijn praatjes waren op, voor even maar. En vervolgens ratelde hij gewoon weer verder, niet totaal van zijn stuk gebracht. Italianen houden van een geintje en dat kan ik erg waarderen!

Naast dat Salerno een erg mooie, oude en nog niet zo toeristische stad is, heb ik vooral van het heerlijke eten genoten. Niets van wat er je geserveerd wordt, laat aan kwaliteit te wensen over en ook hierin biedt de stad veel diversiteit. Van pizzeria tot Osteria tot Trattoria tot Wine Bar en meer, in Salerno vind je het allemaal! Genieten dus. En mocht je er een keer heen gaan, ga dan voor een koffie naar restaurant cafe Line aan de Corso Vittorio Emanuele! De bediening heeft zoals ik heb beschreven veel praatjes, maar ze serveren de lekkerste koffie van de hele stad (naast hun uitgebreide wijnkaart en heerlijke lunches). En dat is geen geintje!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.